läger

Vi har återkommande läger med olika teman.
Vår strävan och målsättning, är att sprida kunskap om och kärlek till djuren. Vi önskar ge alla barn möjligheten att uppleva livet med och kring djur!

Alla våra läger utformas som dagläger, dvs. utan övernattningar.


GÅRDSLÄGER
Finns som både en-, två- och tredagars läger. Vi tar hand om och umgås med alla djur på gården. Klappar, utfodrar och lär oss. Hur bor geten och vad säger hönan? Var tycker en häst om att bli klappad och vad äter egentligen kaniner?
Ibland provar vi även på ridning, åker häst och vagn, fikar på höloftet och mycket annat! Säsong och längd på lägret avgör.


HÄSTLÄGER
Ett läger där vi lägger mer tid på hästarna. Vi sköter, flätar, utfodrar och lär oss mer om hästhållning. Självklart även ridning minst en gång per dag och kanske en tur med häst och vagn. Säsong och lägrets längd avgör.
Hästlägret kräver viss tidigare ridvana, hur mycket beror på åldersnivå på lägret. Från 9 år bör kunna rida utan ledare i skritt och trav. I övrigt anpassar vi individuellt efter deltagarnas förkunskaper.
Vi ger ingen regelrätt ridundervisning, utan här lägger vi störst vikt på att vara tillsammans med hästen och njuta av vad den har att ge oss. Långa turer i skogen och en varm mule att pussa på. Kravfritt och prestigelöst, precis så som hästarna är.


För mer information och anmälan, kontakta Sophia på info@sodrabergsgarden.se

Kika i vår kalendern för att ta reda på vilka datum vi har inplanerade läger för tillfället!